Chauffeurs

Op de twee Wensauto's zijn elke werkdag in totaal vier chauffeurs actief, t.w. twee chauffeurs in de ochtend van 08:30 tot 13:00 uur en twee tijdens de middagdienst van 13:00 tot 17:00 uur(soms 17:30 uur).

Het rooster voor deze chauffeurs wordt i.s.m. de chauffeurs door de planner 14 dagen tevoren opgesteld.

We willen de chauffeurs eenmaal per 14 dagen één ochtend of middag inplannen. Er zijn echter chauffeurs die eenmaal per week ingepland willen worden ( weekritme).

De chauffeur reist enige tijd voor aanvang van de dienst naar de stallingplaats van de auto. Na een controlerondje rond de Wensauto en enkele kleine administratieve handelingen rijdt hij met de wensauto naar zijn eerste adres.

De chauffeur heeft het langste contact met onze klanten. Hij is daarom ons belangrijkste visitekaartje.
Aangezien de chauffeurs met plezier hun werk uitvoeren en tijd kunnen nemen voor de klanten verloopt het positief uitdragen van onze organisatie als een vanzelfsprekendheid.

De chauffeur zorgt ervoor dat de wensauto netjes blijft en soms getankt wordt.

Hij int de ritgelden en draagt deze af aan de organisatie.

De chauffeur heeft een mobiele telefoon ter beschikking en hij blijft tijdens de dienst bereikbaar voor de planner.

Hij zorgt voor het veilig vervoeren van de klanten, en helpt hen indien nodig.

Op het einde van de dienst wordt de auto gecontroleerd en gestald op het afgesloten terrein.

Voorwaarden

  • De chauffeur heeft minstens 5 jaar een rijbewijs.
  • Op het rijbewijs staat geen code die aangeeft, dat hij geen personenvervoer mag uitvoeren.
  • De chauffeur heeft voorafgaand aan zijn eerste rit met de Wensauto een eenvoudige rijtest bij een erkende instructeur afgelegd.
  • De chauffeur heeft een korte medische keuring ondergaan.
  • De chauffeur heeft een verklaring van onberispelijk gedrag.
  • De chauffeur heeft de vrijwilligersovereenkomst met onze stichting getekend.

De gemeente heeft voor alle vrijwilligers een uitgebreide vrijwilligersverzekering afgesloten, de stichting heeft een ongevallenverzekering en een schadeverzekering voor inzittenden afgesloten.

Alle kosten voor rijtest, keuring en VOG-verklaring worden door de Stichting LES vergoedt. U ontvangt geen vergoeding voor het vrijwilligerswerk. Dient u toch kosten te maken, dan kunt u contact met ons opnemen.

We bedanken onze vrijwilligers voor hun inzet met een attentie op het einde van het jaar en een feestavond in het midden van het jaar.

We zouden het fijn vinden als u nog een halve dag kunt vrijmaken om als chauffeur voor onze stichting te werken. Geef u dan s.v.p. op bij: Secretariaat van de Stichting Leefbaarheid Echt-Susteren, Schrijnewerkerstraat 4, 614XH Susteren of met een mailtje naar secretaris@st-les.nl.