Toelichting logo

logo wensauto

Toelichting logo van onze Stichting:

Het logo van de de Stichting Leefbaarheid Echt-Susteren symboliseert de relatie van onze stichting met het werkgebied, de gemeente Echt-Susteren en de vrijwilligers die voor onze stichting werken.

  • De blauwe strepen symboliseren de diverse waterwegen die door de gemeente Echt-Susteren lopen – Maas, Julianakanaal, enkele beken en plassen.
  • De zwarte strepen symboliseren  de diverse wegen die de gemeente doorsnijden – A2 en A73, de N-276 ( Rijksweg), N-274( Internationale weg Roermond-Brunssum), N-296( Susteren-Maaseik) en de vele gemeentelijke wegen naar alle kernen en buurtschappen.
  • Aan de ontwikkeling van groene gebieden en natuurgebieden wordt in onze gemeente veel aandacht besteed. Daarvoor staan de groene strepen.
  • Alle wegen, waterwegen, groen en bebouwing wringen zich door het smalste stukje Nederland dat ongeveer in het midden van onze gemeente ligt. Het middendeel symboliseert het smalste deel van Nederland. Onze gemeente profileert zich momenteel sterk als CittaSlow gemeente. We gebruiken daarom de kleur oranje van het CittaSlow-logo in ons logo.
  • De naam van onze stichting Leefbaarheid Echt-Susteren is weergegeven met het adres van onze website, onze doelstelling met de tekst Wensauto en de uiteinden van de strepen vormen de v’s van Vervoer door Vrijwilligers