Vrijwilligers gezocht voor wensauto

Redactie Nieuws

Stichting LES
Stichting Leefbaarheid Echt-Susteren, (Stichting LES), is in 2017 opgericht door buurtvertegenwoordigers van de negen kernen van de gemeente Echt-Susteren. Zij hebben in samenwerking met de gemeente de wensauto gerealiseerd, zodat er naast het bestaande openbare vervoer een extra vervoersdienst ontstaat.

De wensauto
De wensauto vervoert senioren en personen die (tijdelijk) niet goed ter been zijn binnen de gemeentegrenzen en naar enkele bestemmingen buiten de gemeentegrenzen. Met de wensauto kunnen gebruikers zelf boodschappen halen, naar zorgvoorzieningen gaan of deelnemen aan sociale activiteiten. Hierdoor kunnen ze langer zelfstandig blijven wonen en neemt het de druk weg van hun omgeving. De wensauto rijdt vanaf 1 november 2017. Meer informatie vindt u elders op deze site.
Aanmelden als vrijwilliger kunt u doen via een mailtje naar secretaris@st-les.nl. Een inhoudelijke omschrijving van de diverse vrijwilligersfuncties vindt u onder de menukeuze vrijwilligers.

Vrijwilligers
De wensauto steunt volledig op vrijwilligers. Vandaar dat stichting LES op altijd zoek is naar chauffeurs, coördinators en planners die mee willen helpen in dit sociaal-maatschappelijke initiatief. Vrijwilligers worden door de gemeente collectief verzekerd.

Wie wij zoeken
Vrijwilligers die een wensauto gaan besturen dienen wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Het is belangrijk om de burgers veilig en verantwoord te vervoeren. Daarom moeten vrijwilligers in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en een Verklaring Omtrent Gedrag. Ze ondergaan een korte medische keuring en leggen een rijtest af. Vanaf begin 2023 krijgen ze ook rijinstructie in een elektrische auto. De kosten met betrekking tot de wervingsprocedure worden door stichting LES vergoed.